Een behandeling bij bekkeninstabiliteit

Instabiele bekken kunnen voor veel pijn en last zorgen. Gelukkig is het goed te behandelen. Het is wel belangrijk dat je er niet te lang mee door blijft lopen en op zoek gaat naar de juiste behandeling. Ook na de behandeling is het verstandig om de spieren te blijven trainen, zodat de spieren sterker worden en de pijn wegblijft.

Hoe ontstaat bekkeninstabiliteit?
Bekkeninstabiliteit ontstaat wanneer spieren rondom het bekken niet meer in staat zijn de beweeglijkheid van het bekken te compenseren. Deze klachten kunnen ontstaan na een zwangerschap of een val. Zowel mannen als vrouwen kunnen dus te maken krijgen met bekkeninstabiliteit. U heeft vaak last van een lage rugpijn die uit kan stralen naar benen, liezen of billen. Naast deze pijn kunt u ook een beurs of moe gevoel ervaren in de onderrug. Gelukkig bestaan er behandelingen die deze klachten kunnen laten verdwijnen.

Wat kan ik doen tegen bekkeninstabiliteit?
De klachten die ontstaan door een bekkeninstabiliteit kunnen behandeld worden met een DorSano behandeling. Deze behandeling is erop gericht om spieren op de juiste manier te trainen. Zowel de spieren van de buik, rug en billen moeten sterker gemaakt worden. Om het bekken ook na de behandeling stabiel te houden is het van groot belang om de spieren te blijven trainen. In een DorSano trainingscentrum kun je samen met de nieuwste apparatuur en deskundige hulp blijven werken aan het bekken. Zo zorg je ervoor dat de situatie stabiel blijft en je dus ook op langere termijn van de pijn af blijft.

Meer informatie?
Wilt u ook graag een behandeling voor uw bekkeninstabiliteit of meer informatie? Neem eens een kijkje op de Website van Dorsano. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van rugproblemen, waaronder bekkeninstabiliteit.