Alles wat je moet weten over dumbbells

Steeds meer mensen kiezen voor een training met dumbbells. En dat is natuurlijk niet voor niets. Dumbbells zijn al meer dan 100 jaar erg geliefd voor het uitvoeren van krachttraining. Je traint jouw hele lichaam op intensief niveau en trainen met een dumbbell is veel effectiever dan bijvoorbeeld trainen met krachtapparatuur in de sportschool. Maar ook voor het verliezen van de nodige kilo’s zijn deze gewichten een fijne uitkomst. In de webshop van Sportshop.com heb je de keuze uit verschillende gewichtsklassen. Zo is er voor de beginnende en ervaren sporter meer dan genoeg keuze!

Kies uit diverse gewichtsklassen als je op zoek bent naar dumbbells

Of je nu al enige ervaring, nog geen ervaring of juist zeer ervaren bent met deze vorm van krachttraining, met dumbbells kan iedere sporter overweg. Let op! Wist je dat je voor iedere spiergroep een andere soort dumbbell nodig hebt? Zo heb je voor trainingen voor jouw triceps bijvoorbeeld minder gewicht nodig dan voor bijvoorbeeld jouw schouders en rug. Biceps curls, side bends en triceps extensions, het zijn allemaal voorbeelden van oefeningen die je met een van de dumbbells uit kunt voeren.

Kies uit verschillende vormen, zoals ronde schijven en hexa vorm

In de webshop van Sportshop.com heb je de keuze uit dumbbells in verschillende materialen. Denk hierbij aan vinyl in verschillende opvallende en leuke kleuren en varianten in het chroom. Ook zijn de gewichten verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals ronde schijven en een hexa vormige uitvoering. De dumbbells met hexa vorm bieden dankzij hun vorm extra grip op de grond bij iedere oefening en zijn, net als de klassieke ronde uitvoering, verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen. Plaats je op werkdagen voor 22.00 uur een bestelling in de webshop van Sportshop.com? In dat geval kun je jouw bestelling de volgende dag al in huis verwachten!

De frozen shoulder

Frozen shoulder is een Engelse term en het houdt in dat de schoudergewrichten stijf zijn. Hiervan is de oorzaak echter niet altijd bekend. Het kan zijn dat de schouders stijf worden zonder enige aanleiding. Een stijve schouder kan natuurlijk uitermate vervelend zijn en het is daarom ook van belang dat je je arm snel weer normaal kan gebruiken. Het overkomt ongeveer twee tot vijf procent van de Nederlandse bevolking en de kans is het grootse bij vrouwen tussen de veertig en zeventig jaar. Vaak geneest een frozen shoulder vanzelf, maar soms is een extra behandeling nodig.

 

Klachten en symptomen

De klachten van de frozen shoulder beginnen meestal met een stevige pijn in de schouder, waardoor je de arm meer goed kunt bewegen. Er is sprake van een tekort aan bewegingsruimte in het gewricht wat resulteert in verminderd gebruik van de arm. Echter, als je de arm en schouder voor een lange tijd niet gebruikt door de pijn, dan heb je kans dat de schouder verstijft. Dit kan je behoorlijk belemmeren in het dagelijkse leven. De oorzaak hiervan is helaas niet altijd bekend, zo kan het zijn ontstaan na een val of ontwrichting van de schouder, een peesontsteking of een langdurige bewegingsbeperking.

 

Behandeling

Het is niet altijd nodig om een frozen schouder te behandelen. Vaak hersteld een frozen shoulder uit zichzelf. Soms is het echter wel nodig om gebruikt te maken van pijnbestrijding of fysiotherapie, maar dit verschilt per persoon. Bij het bestrijden van de pijn wordt er meestal gebruik gemaakt van ibuprofen of naproxen. Een fysiotherapeutische behandeling bestaat uit oefeningen om de pijn te verminderen. Wil je precies weten welke behang het beste past bij jouw frozen shoulder? Bezoek dan een huisarts. Deze kan je vervolgens doorverwijzen naar het ziekenhuis of een fysiotherapeut. In het uiterste geval kan een operatie nodig zijn.

Zorg voor goed spierherstel

Wanneer je aan krachttraining, fitness of een andere sport doet, weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is dat je spieren goed herstellen na een zware work-out of training. Niets is zo vervelend als dagenlange spierpijn, zodat het je dagelijkse routine in de war gooit. Daarnaast is het natuurlijk ook niet goed voor je spieren als je ze zo zwaar belast en ze niet goed laat herstellen. Daarom lees je in dit artikelen een aantal goede tips voor het herstellen van je spieren.

 

  1. Zorg voor een goede warming-up en cooling-down.

Wanneer je een goede warming-up doet voor een training zorg je dat je spieren langzaam opwarmen, hierdoor heb je veel minder kans op blessures en spierpijn achteraf. Wanneer je je spieren meteen maximaal gaat belasten, krijg je gegarandeerd een blessure. Hetzelfde geldt voor de cooling-down, dit is belangrijk voor spierherstel. Doe wat eenvoudige rek en strek oefeningen en zorg dat je spieren makkelijker kan herstellen in rust. Een warming-up en cooling-down hoeft helemaal niet lang te duren, 10 minuutjes per keer is prima. Er staan verschillende leuke video’s online, waarop je leuke filmpjes van een warming-up en cooling-down kunt zien.

  1. Zorg voor een goed trainingsschema

Wanneer je wilt dat je spieren goed kunnen herstellen, is het belangrijk dat je een goed professioneel trainingsschema hebt of laat maken. In een goed trainingsschema of fitness schema, is er voldoende rust ingepland zodat je spieren kunnen herstellen. Een andere optie is om te trainen met een split-schema. Dit houdt in dat je verschillende spiergroepen per dag traint. Hierdoor kun je vaker in de week trainen, omdat je je per keer op een bepaalde spiergroep focust. Je spieren krijgen dan ook voldoende rust, maar je hebt wel de mogelijkheid om vaker naar de sportschool te gaan.

  1. Zorg voor goede eiwitrijke voeding

Daarnaast is het belangrijkste voor herstel, gezonde voedzame voeding. Zorg dat je voldoende eiwitten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt. Wanneer je niet voldoende eet of verkeerde eetgewoontes hebt, hebben je spieren niet genoeg energie en voedingsstoffen om de spieren te herstellen. Hierdoor ga je uiteindelijk spieren afbreken en dat wil je natuurlijk niet! Zorg daarom dat je voldoende calorieën dagelijks eet, maar dat je ook voldoende verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Kunstgras Eredivisie zorgt voor blessures

De kunstgras in de Eredivisie zorgt voor grote blessures. De eerste speelronde is pas net voorbij, of in alle talkshows wordt alweer gesproken over het weghalen van de kunstgrasvelden in de Eredivisie. Op het hoogste niveau nationaal voetbal wordt er in Nederland op 7 van de 18 velden gebruik gemaakt van een kunstgrasveld. Vele statistieken en onderzoeken hebben de afgelopen maanden uitgewezen dat dit onder andere zeer blessuregevoelig is, maar dat het daarnaast ook slecht zou zijn voor de opleiding van onze nieuwe generatie voetbaltalenten.

Blessures door kunstgras

Op een normaal veld lopen amateurvoetballers gemiddeld 27 procent kans op een blessure terwijl dat op kunstgras 44 procent is. Dat blijkt uit een onderzoek van het AVRO/TROS-programma Radar. 40 procent van de 7.000 deelnemers bij het Radar-onderzoek zegt wel eens ernstig last te hebben gehad van schaafwonden of zelfs open wonden tijdens het spelen op kunstgras. Ook liep 35 procent van de deelnemers wel eens spierblessures op. Dat is meer dan op normaal gras.

Probleem voor de Eredivisie

Dit weekend begon het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Het nieuwe kunstgrasveld van PEC Zwolle was zondagmiddag het onderwerp van gesprek. De Zwollenaren spraken voorafgaand aan het duel tegen Roda JC (4-2 winst) vol trots over het nieuwe veld, maar de Limburgers waren alles behalve enthousiast. Zo bleek namelijk dat Christian Kum, speler van Roda JC, een blessure heeft overgehouden aan zijn wedstrijd in Zwolle. Volgens de mannen bij PEC heeft het te maken met het feit dat de nieuwe vulling er nog ingetrapt moet worden, maar als we zo naar de beelden kijken lijkt het net of er 30.000 autobanden op het veld gestrooid zijn in Zwolle…

Wedstrijden Eredivisie gemist?

Als je dit weekend voetbal hebt gekeken, dan weet je waar we het in dit artikel over hebben. Heb je het niet kunnen kijken? Dat is balen! Probeer dan volgend weekend vrij te houden en ga op zoek naar bijvoorbeeld de live stream van Ajax online. Zij spelen komend weekend namelijk op kunstgras! Ook op de buitenlandse velden zullen we flink wat blessures gaan zien, zoals bijvoorbeeld bij Club Brugge die spelen in België. Wedstrijden kun je hier via livestreams van de Eredivisie terugkijken.

Kuntsgras voetbalschoenen zorgen voor minder blessures

Wist je dat er speciale kunstgras voetbalschoenen bestaan die veel blessures kunnen voorkomen? Normale voetbalschoenen hebben namelijk op kunstgras veel minder grip.
Dit kan enerzijds zorgen voor minder balcontrole, maar aan de andere kant heb je een hogere kans op het maken van een verkeerde beweging, met pijnlijke blessures tot gevolg.
Zorg ervoor dat je voor elke ondergrond voorbereid bent en kies voor een kunstgras voetbalschoen, speel de sterren van de hemel!

Fysiotherapie nodig in Beuningen of Wijchen?

U heeft al een paar weken last van uw rug, of een hinderlijke pijn in uw nek. Is het verstandig om die te bewegen, of juist niet? De fysiotherapeut geeft antwoord op deze en andere vragen, en helpt u lichamelijke klachten te verminderen of verhelpen. Wie in Beuningen of Wijchen woont, kan voor fysiotherapie terecht bij de praktijk van Fysiotherapie Neerbosch. Een kleinschalige praktijk waar u verschillende specialisaties onder één dak vindt. Handig! 

Maak direct een afspraak

 

Wat doet een fysiotherapeut?

Pas als u lichamelijke klachten krijgt, staat u erbij stil hoe vaak u loopt, springt, rent of klimt. Wat is ons bewegingsapparaat eigenlijk complex! Voor problemen met bewegen kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Hij of zij is zeer deskundig op het gebied van beweging en begeleidt bij uw herstel. Ook geeft de fysiotherapeut tips om klachten in de toekomst te voorkomen en adviseert hij of zij over een gezonde levensstijl. De fysiotherapeut voor Beuningen, Wijchen en omgeving bevindt zich in Nijmegen. Tijdens uw eerste afspraak bij Fysiotherapie Neerbosch neemt de fysiotherapeut uw klachten op en stelt een behandelplan samen. Daarna ziet u gedurende een aantal weken elkaar om de klacht te verhelpen.

 

Behandelingen bij Fysiotherapie Neerbosch 

Tijdens het traject voor algemene fysiotherapie kan uw behandelaar diverse technieken toepassen om de pijn te verlichten. Ook geeft hij of zij preventief advies zodat u zich een actieve levensstijl kunt aanmeten waarbij u verantwoord leert bewegen. Op die manier wordt herhaling van de klachten voorkomen. Naast algemene fysiotherapie kunt u bij de praktijk in Nijmegen ook terecht voor:

  • Manuele therapie Marsman
  • Sportfysiotherapie
  • Orofaciale fysiotherapie
  • Medical taping concept
  • Preventie beweeggroepen
  • COPD-behandeling

Bekijk alle behandelingen 

 

Fysiotherapie voor Wijchen en Beuningen

Voor inwoners van Wijchen en Beuningen bevindt deskundige fysiotherapie zich slechts op enkele kilometers afstand. De praktijk van Fysiotherapie Neerbosch ligt tegenover sportpark De Dennen en is gemakkelijk te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. Bus 6 stopt, direct na binnenkomst van de wijk, voor de deur van de praktijk. Er werken 3 fulltime fysiotherapeuten die allen lid zijn van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Zij staan ook geregistreerd in het Big en Kwaliteitsregister, en kunnen u niet alleen helpen met algemene fysiotherapie, maar ook met specifieke behandelingen zoals sport- en kaakfysiotherapie.

 

Heb ik een doorverwijzing nodig? 

U heeft geen verwijsbrief van de huisarts meer nodig voor een afspraak bij de praktijk. Daarom kunt u snel beginnen met de fysiotherapie. De behandelaar voert eerst een screening uit om te beoordelen of u aan het juiste adres bent. Mocht dat niet zo zijn, kunt u wellicht toch beter eerst naar de huisarts in Wijchen of Beuningen gaan. Als u wel met fysiotherapie begint, zal de behandelaar uw huisarts blijven informeren over de voortgang, tenzij u aangeeft dat niet te willen.
Bel Fysiotherapie Neerbosch

Tenniskleding

Iedereen kent de sport ‘tennis’ wel. Kort gezegd; tennis is een balsport voor twee spelers (enkelspel) of vier spelers (dubbelspel), waarbij een bal met een racket over een net gespeeld moet worden. Dit wordt vaak gedaan in speciale tenniskleding en op tennisschoenen. Omdat het spelen van de bal noodzakelijk is, is het ook een blessure gevoelige sport. De tennisbal kan namelijk met hoge snelheid tegen het racket aankomen, waardoor behoorlijke trillingen worden doorgegeven aan de arm. Dit kan een tennisarm veroorzaken. Om trillingen zo laag mogelijk te houden is een demper vereist. Verstapt u zich tijdens het tennissen dan is ice power gel het gewenste middel. Dit verzacht de pijn en voorkomt zwellingen.

 

In ieder tennisseizoen zijn er vier grote tennistoernooien, genaamd Grand Slams. In januari wordt de Australian Open gespeeld, rond mei en juni het graveltoernooi Roland Garros, in juni en juli het grastoernooi van Wimbledon, en ten slotte in augustus en september de US Open. Grote namen spelen al jarenlang vrijwel ieder toernooi, we bedoelen natuurlijk Federer, Nadal en Williams. Deze spelers tennissen allemaal in speciaal gemaakte tenniskleding door hun sponsor. Bent u in deze tenniskleding ook geïnteresseerd? Bezoek dan de grootste tennisshop van de Benelux en dat is Tennis-Geest.nl. Deze webshop biedt alles aan wat te maken heeft met tenniskleding.

 

Slim fit overhemd voor iedere slanke man

Herken je dat? Je trekt een overhemd aan, maar vanwege je tengere lijf, zit het overhemd veels te ruim. Het lijkt net of je een plunjezak over je hoofd hebt getrokken, alleen dan van katoen en in een mooi kleurtje. Het is de frustratie voor menigeen zeer slanke mannen: het vinden van een goed slank vallend overhemd.

 

Gelukkig is er een oplossing! Er zijn overhemden met een extra slanke pasvorm, het is de pasvorm Slim Fit. Slim Fit overhemden accentueren het lichaam en sluiten perfect aan op het bovenlichaam van een slanke man.

Een slim fit overhemd voor iedere slanke man

Slim fit is een slank vallende pasvorm. Slim staat voor slank. Fit voor pasvorm. Een slim fit overhemd valt nauw, slank en getailleerd op het bovenlichaam van de man. Een slim fit overhemd is niet alleen een draagbaar kledingstuk voor de tengere man, maar ook voor de gewone man. Althans een buikje is funest voor het slim fit overhemd. Dus daarmee is een slim fit overhemd alleen toebedeeld voor de slank gebouwde mannen.

 

Een slim fit overhemd is stijl, slank en subliem

Met een slim fit overhemd is iedere man stijlvol en modieus. Met een slim fit overhemd onderscheidt jij je meteen in de massa. De taille wordt geaccentueerd, waardoor de breedte van de schouders ook meer opvallen. En wie het T-figuur heeft, maakt het in deze wereld.

 

Uiteraard betekent een slank vallend overhemd niet dat het een nauw vallend overhemd is. Een slim fit overhemd moet goed op de schouders vallen, maar er moet voldoende ruimte zijn om je armen te bewegen. Een slim fit overhemd mag nauw op de taille vallen, maar niet zo nauw dat je jouw longen amper meer kunt vullen. Ten slotte moet een slim fit overhemd zodanig zitten dat de knopen niet elk moment open lijken te barsten.

 

Dus ja, een slim fit overhemd mag slank vallen, maar niet te slank. Dat verdoezelt het effect van een overhemd met een slank vallende pasvorm.

 

Een slim fit overhemd herkennen
Het herkennen van een slim fit overhemd vraagt geen ogen van een ervaren kledingmaker. Leg het overhemd op tafel. Indien het een slim fit overhemd is, zie je dat het overhemd in het midden een curve heeft die een ronding naar binnen heeft. Deze twee halve manen staan met de bolle kant naar elkaar toe.

Daarnaast kan je een slim fit overhemd herkennen aan de zoomen, de naden en aan de achterzijde. Een slim fit overhemd heeft aan de achterkant twee coupenaden. Met deze naden is het stof aangetrokken, zodat het overhemd getailleerd wordt.

 

Het slim fit overhemd is stijlvol voor iedere man
Een slim fit overhemd maakt iedere man stijlvol. Het is een ware smaakmaker. Slim fit overhemden zijn niet alleen maar eenvoudige eenkleurige overhemden, maar ze zijn ook beschikbaar in tal van kleuren, prints en patronen. Zo kan jij met slim fit ieder outfit nog uitdagender en spannender maken. Een voorbeeld van slim fit overhemden die uitdagend zijn, zijn de Prufuomo overhemden.

 

 

 

Brabo hockeystick

Brabo is al jarenlang één van de belangrijkste spelers op de hockeymarkt. Afkomstig uit het Brabantse Boxtel (Bra-Bo) was het merk al lange tijd populair bij Brabantse hockeyers en hockeyers die Brabant een warm hart toedragen, maar in de loop der tijd is Brabo uitgegroeid tot een speler op internationaal niveau.

Bekende hockeyers die spelen met Brabo zijn de Nederlandse internationals Maartje Paumen, Margot van Geffen, Jaap Stockmann, jeugdinternational Frederique Matla, maar ook de Belgische international Vincent Vanasch, de Australiër Tyler Lovell en de Argentijnse internationals Lucia von der Heyde en Rocio Sanchez Moccia spelen met een Brabo stick.

Brabo staat voor een complete collectie, het gebruik van hoogwaardige materialen, vernieuwende technologieën en een trendy (soms gewaagd) design. Het uitgebreide assortiment aan sticks biedt een passende stick voor iedere speler of speelster, van houten juniorsticks voor de allerkleinsten tot hoogwaardige en superstijve kunststof sticks met Textreme Carbon.

Het aanbod aan Brabo hockeysticks omvat zowel veld- als zaalsticks. Het nieuwste van het nieuwste is de ELB DF, het resultaat van samenwerking met onder andere Brabo-ambassadeur Maartje Paumen en sleep-expert Toon Siepman. De stick is een mix van diverse innovatieve technieken en heeft een unieke curve, een speciale holling aan de binnenzijde en een samengeknepen grip, die samen zorgen voor nog meer balsnelheid bij het slepen van de strafcorner.

Ook als je geen strafcornerspecialist bent, maar wel hoge eisen stelt de Brabo hockeystick kan je met Brabo goed uit de voeten. De Textreme Serie, gebaseerd op technologieën afkomstig uit de Formule 1 wereld, omvat zeer lichte, maar toch zeer stijve carbonsticks (die qua prijsklasse wel in het hoogste segment vallen). Maar ook de Traditional Serie belooft sticks waarmee je op het veld het verschil maakt, gemaakt van 100% carbon en verrijkt met de speciale Wrap Around Technology (herkenbaar aan de twee strepen boven de haak), die de stick op belangrijke punten extra stijfheid geeft en de duurzaamheid verhoogt. Het bijzondere bij Brabo Hockey is dat deze sticks ook verkrijgbaar zijn in junior-maten! Voor beginnende hockeyers is er de O’Geez collectie, die een keuze biedt uit houten hockeysticks versterkt met fiberglas in verschillende hippe designs. Speciaal voor junioren werd de G-Force Serie ontwikkeld, kunststof sticks met een smallere grip dan voor volwassenen en balanspunten die je krachten beter verdelen over de stick.

Adidas hockeyschoenen

Wie aan hockey doet heeft belang bij goede hockeyschoenen. Goede hockeyschoenen zijn een voorwaarde om goede prestaties op het veld te laten zien. Een goede keuze hierin zijn de schoenen van Adidas. Adidas hockeyschoenen zijn een garantie voor stevige hockeyschoenen, die voldoen aan de wensen van elke hockeyer. Niet voor niets zijn de Adidas hockeyschoenen erg populair.

Adidas AdiPower is de absolute topschoen van Adidas

Adidas heeft speciale hockeyschoenen ontwikkelt, die er voor zorgen dat optimale prestaties op het veld geleverd kunnen worden. Zo is er de Adidas AdiPower hockeyschoen die als de absolute topschoen wordt gezien. Deze topschoen is verkrijgbaar in twee soorten kleuren voor senioren. De Adidas Adipower is verkrijgbaar in een zwarte kleur, maar ook in een opvallende groene kleur. Zowel volwassenen als kinderen kunnen gebruik maken van de topschoen van Adidas.

Adidas Flex hockeyschoen erg in trek met gekleurde varianten

Daarnaast heeft Adidas ook de Adidas Adistar hockeyschoenen, wat als een vrij normale doorgaande hockeyschoen gezien kan worden. Verder heeft Adidas ook de Adidas Flex hockeyschoen in de collectie zitten, die erg populair is onder de hockeyers. Met name de groene en roze variant zijn veel te bewonderen op de hockeyvelden. Tenslotte is de Adidas SR4 er nog, die in een witte kleur beschikbaar is. Deze is zowel in een heren als vrouwenvariant verkrijgbaar.

Adidas hockeyschoenen zijn van hoge kwaliteit

Adidas hockeyschoenen zijn hockeyschoenen van hoge kwaliteit. Met deze schoenen heb je pure power bij elke sprint die je inzet, maar ook bij het draaien of stoppen. Door de vele varianten is er voor elke hockeyer wel een geschikte hockeyschoen te vinden. Zowel voor mannen, vrouwen of kinderen heeft Adidas de perfecte hockeyschoenen. Wie een betrouwbare hockeyschoen wil hebben van hoge kwaliteit doet er dan ook verstandig aan om te kiezen voor Adidas hockeyschoenen.

Wat doet een brace?

Een brace is hulpmiddel die je gewichten helpt ondersteunen. De reden hiervoor kan zijn dat je een gebrek aan stabiliteit of stevigheid hebt binnen dat gewricht. Als je deze klachten wilt verminderen kun je een brace aanschaffen. De werking van de braces zijn bijna allemaal hetzelfde. Maar dan moet je natuurlijk wel een brace hebben in de goede maat. De brace geeft een uitwendige druk en mechanische steun die gewrichten ondersteunen in de beweging. Veel gewrichten kunnen ondersteund worden. Denk hierbij aan de enkel, knie, pols, elle boog, schouder, nek en lage rug.

Als je sommige krachten op spieren wilt verminderen is een brace ideaal. Het zorgt er dus niet voor dat alle krachten worden weggenomen. Uit onderzoek is wel gebleken dat tapen of het gebruik van een brace de kantelbeweging wel remt. Tape en een brace hebben dus hetzelfde effect. Het voordeel van een brace is alleen dat je het eraf kan halen en het weinig tot geen huidirritaties geeft.

 

Bij welke activiteiten kan ik een brace gebruiken?

Een brace kun je bij elke activiteit gebruiken waarbij jij last hebt van een gewricht. Je kan hem dus in je dagelijkse leven gebruiken of tijdens het sporten. Vooral bij teamsporten kan een brace helpen, omdat je veel contact hebt medespelers en sport op een harde ondergrond.

 

Verslappen je spieren door een brace?

Dit is een misverstand, en is dus niet waar. Als je namelijk een sportbrace draagt onderdruk je die spieren alleen tijdens het sporten, en gebruik je ze in het dagelijkse leven wel. Daarnaast is een brace ook een hulpmiddel. Veel fysiotherapeuten adviseren daarom ook om de spieren te trainen naast het gebruik van een brace,

 

Hoe lang moet je een brace om?

Het dragen van een brace kan per persoon verschillend zijn. Maar het is over het algemeen wel aangeraden om een brace voor een langere tijd te dragen. Het ligt er namelijk aan hoe goed een spier hersteld. Denk bijvoorbeeld aan een polsblessure. Dit komt vaak voor bij mensen die tennissen, handballen of honkballen. Als je de polsbrace niet lang genoeg draagt kan je de blessure alleen maar erger maken