Gebruik van E-sigaret tijdens zwangerschap

Dat roken gedurende je hele zwangerschap een absolute no-go is weet onderhand iedereen. Maar denken mensen ook zo over de elektrische sigaret (e-sigaret) als je zwanger bent? Je kunt de e-sigaret namelijk zonder nicotine kopen. Nu is de vraag, is de e-sigaret ook slecht voor je ongeboren baby?

E-sigaret

De e-sigaret is gezonder dan normale sigaretten. Je krijgt namelijk niet al die ongezonde stoffen binnen. Denk hierbij aan nicotine, teer en koolmonoxide. De e-sigaret zonder nicotine is zelfs nog beter. Als je een trekje neemt van de e-sigaret adem je damp in. Het is net alsof je een gewone sigaret rookt. Maar dan zonder als die schadelijke stoffen. Een goed alternatief om je gezondheid te verbeteren.

Roken tijdens de zwangerschap

Als je rookt tijdens je zwangerschap ben je niet de enige die schadelijke stoffen binnen krijgt. Je deelt ze met je ongeboren kindje. Dit is heel slecht voor de gezondheid en ontwikkeling. Het is daarom zeer streng af te raden gedurende je hele zwangerschap. Volledig stoppen met roken is natuurlijk het aller beste. Maar voor sommige zware rokers onder ons kan dit behoorlijke stress opleveren. Als de stress zo erg is kan het zelfs nog schadelijker zijn voor je baby. Het gaat hier natuurlijk niet om een pakje sigaretten per dag, laat dat wel even duidelijk zijn.

Verantwoord?

Nu is de vraag, kan je de e-sigaret in de periode van je zwangerschap als alternatief gebruiken? Hier zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen denken zelfs dat het net zo slecht is als gewoon roken. Of zelfs nog slechter. Dit is absoluut een verkeerde gedachte. E-sigaretten waar nicotine in zit is inderdaad schadelijk gedurende je hele zwangerschap. Maar een e-sigaret zonder nicotine kan je als een goed alternatief gebruiken. Je ongeboren kindje krijgt hierdoor geen schadelijke stoffen binnen. Houd uiteraard ook rekening met de periode na je zwangerschap waarin je borstvoeding geeft. Ook dan is het belangrijk om hierop te letten.

Conclusie

Vermoed je dat je in verwachting bent? Stop dan zeker met roken. Vind je het moeilijk om direct te stoppen? Gebruik in de hele periode van je zwangerschap dan de e-sigaret en geen nicotinepleisters of nicotinekauwgom. Deze is veel gezonder. Je moet dan uiteraard wel voor de nicotinevrije variant kiezen. Zo krijgt je ongeboren baby geen schadelijke stoffen binnen. Ben je op zoek naar nicotinevrije e-sigaretten? Kijk dan op e-sigaret-shop.nl. Hier heb je een ruime keuze uit verschillende modellen en smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>